Kinderen SKRS proosten op Kraanwaterdag

‘Proost!’ klinkt het luidkeels bij de kinderen van Bikkel 6. Woensdag 23 november was de Kraanwaterdag. Iets wat onder andere zichtbaar was op kinderdagverblijf ’t Bikkeltje en de andere locaties van SKRS.

Wereldwijd onderzoek toont aan dat kraanwater drinken gezond is: het is goed voor je hart, brein, stofwisseling, alertheid en het voorkomt hoofdpijn. Water bevat geen suiker en calorieën en is dus heel gezond. Bovendien hoeft kraanwater niet per vrachtwagen vervoerd te worden, waardoor het milieuvriendelijk is om te drinken.

SKRS biedt dagelijks water aan aan de kinderen van de kinderdagverblijven, peuteropvang en buitenschoolse opvang. Het water drinken is een onderdeel van het voedingsbeleid. De kinderen drinken uit kleurige JOGG-bekers, gekregen in verband met het JOGG-project van de gemeente Schagen, die streeft naar ‘jongeren op gezond gewicht’.

De Kraanwaterdag is een initiatief van drinkwaterbedrijf Vitens. Meer informatie hierover is te vinden op https://kraanwatergraag.nl/school/kraanwaterdag (https://kraanwatergraag.nl/school/kraanwaterdag).

Kinderen Bikkel 6 proosten op kraanwaterdag - foto SKRS Kinderen Bikkel 6 proosten op kraanwaterdag - foto SKRS