Oplichter actief. Wees alert!

Er zijn diverse meldingen binnengekomen van ondernemers die zijn gebeld door een persoon die zich voordoet als medewerker van de Kamer van Koophandel. Deze biedt advertentieruimte aan in een soort Kamerkrant op internet, voor een prijs van 200 euro per jaar. Er is geen naam bekend van de persoon die belt.

Wees alert als u door deze persoon wordt gebeld. Een internetversie van de Kamerkrant bestaat niet. De Kamer van Koophandel heeft ook niemand toestemming gegeven om hiervoor advertenties te verkopen. Als u hiervoor wordt benaderd, ga er dan niet op in.

Mocht u gebeld worden door deze persoon, doe daarvan dan melding bij het Fraudemeldpunt (http://www.fraudemeldpunt.nl) loket meldingen. Hoe meer informatie over deze persoon wordt verzameld, hoe beter. Daar helpt u andere ondernemers ook mee. Steunpunt Acquisitiefraude is het landelijk meldpunt voor advertentiefraude en acquisitiefraude. Iedere organisatie die zich gedupeerd of misleid acht door bedrijven op het gebied van advertentiecontracten, vermelding op websites, vermelding in internetgidsen en spooknota’s, kan zich bij het steunpunt melden met opgaaf van redenen.

Het is overigens altijd raadzaam om telefonisch nergens mee in te stemmen als u wordt benaderd voor een advertentie of aanbieding. Vraag of het betreffende acquisitiebureau werkt met eventuele bandopnamen en dus bijvoorbeeld uitgaat van een mondelinge overeenkomst. In dat geval is het verstandig het gesprek direct af te breken, als u de zaak niet vertrouwt.
Oplichter actief. Wees alert! Oplichter actief. Wees alert!