Politiek: let op uw ´zaak´

Zet potentiële Tweede Kamerleden uit Noord-Holland Noord hoog op de kieslijst

Kamer van Koophandel Noordwest-Holland, MKB Nederland en VNO-NCW West willen een krachtige vertegenwoordiging uit de regio in de Tweede Kamer. Op basis van het aantal kiesgerechtigden heeft Noord-Holland Noord recht op 9 Kamerleden in plaats van de drie die momenteel zitting hebben in de Tweede Kamer.

In de komende weken wordt de samenstelling van de kieslijst vastgesteld. Om een krachtige stem uit de regio te hebben, is het van belang dat partijbesturen nu nadenken over potentiële Tweede Kamerleden. Noord-Holland bestaat uit drie kiesdistricten: Amsterdam (district 9), Haarlem (en alle gemeenten onder het Noordzeekanaal, district 10) en district Den Helder (alle gemeenten boven het Noordzeekanaal, district 11). Diezelfde indeling wordt gehanteerd ten behoeve van de provinciale verkiezingen. Momenteel zijn drie van de 150 Tweede Kamerleden afkomstig uit district 11. Het aantal kiesgerechtigden dat verwacht zou mogen worden is 9.

Het baart KvK, MKB en VNO-NCW zorgen dat onvoldoende gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden om een krachtige stem uit Noord-Holland Noord te laten klinken! Zij doen dan ook een beroep op de partijvoorzitters zich hier sterk voor te maken.
Kamer van Koophandel Kamer van Koophandel