Informatiebijeenkomst over nieuwe omgevingsvergunning

Op 26 mei a.s. rond de komst van de Wabo

Op woensdag 26 mei a.s. wordt een regionale informatiebijeenkomst georganiseerd rond de komst van de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (Wabo). Deze nieuwe wet wordt van kracht per 1 juli a.s.

De Wabo maakt het bouwproces een stuk efficiënter, sneller en overzichtelijker. Kort gezegd betekent de invoering van de Wabo dat alle vergunningen met betrekking tot de fysieke leefomgeving, van bouwvergunning tot milieuvergunning, digitaal via één loket kunnen worden geregeld.

Eén vergunning
In plaats van tientallen verschillende vergunningen geldt er vanaf 1 juli nog maar één: de omgevingsvergunning. De Wabo is ontwikkeld in het kader van de door de regering nagestreefde lastenreductie voor burgers en bedrijfsleven. De Wabo sluit bovendien goed aan bij het voornemen van de regering om de economie aan te wakkeren. De invoering zal immers zorgen voor een versnelling van bouwprocessen. Tijdwinst is voor het bedrijfsleven het grootste voordeel. Daarnaast levert de Wabo volgens het ministerie van VROM een lastenreductie op van 105,5 miljoen euro per jaar voor het bedrijfsleven en ruim 26,5 miljoen euro en 18.000 uur aan tijdsbesteding per jaar voor burgers.

Uitleg nieuwe regelgeving
Tijdens de informatiebijeenkomst wordt kort en krachtig uitgelegd hoe de nieuwe regelgeving werkt en wat dit betekent voor uw bedrijfsvoering. De bijeenkomst zal plaatsvinden op woensdag 26 mei van 13.00 tot 17.00 uur op een nader te bepalen locatie. Alle bedrijven en zelfstandigen die regelmatig vergunningen aanvragen voor een bouwproces zijn van harte welkom. U hoort het verhaal vanuit de gemeenten en de provincie en u krijgt vervolgens tijdens twee workshops handvatten aangereikt om de Wabo in de praktijk te brengen. Deelname is gratis. Houd de site van de Kamer van Koophandel of www.winstmetdewabo.nl (http://www.winstmetdewabo.nl) in de gaten voor nadere informatie.
KvK KvK