‘Noordwest-Holland, kansenregio van Nederland’

Verkiezingsdebat

Op 9 juni wordt de nieuwe Tweede Kamer gekozen. Wat willen de verschillende politieke partijen de komende vier jaar doen met de kansen die de regio Noordwest-Holland biedt voor de economische ontwikkeling van ons land? Kom naar het verkiezingsdebat van de Kamer van Koophandel Noorwest-Holland op 1 juni a.s.

Op een steenworp van Schiphol biedt de regio Noordwest-Holland ontelbaar veel kansen. Het gebied heeft een uiterst krachtig (internationaal) bedrijfsleven, een beroepsbevolking met een no-nonsense mentaliteit en nog volop ruimte voor nieuwe mogelijkheden.

De regio bezit:
- een vitale agribusiness-sector met innovatieve ondernemingen die een wereldwijde uitstraling hebben zoals de veredelingssector.
- een kennisintensieve duurzame energiesector die de uitdaging aangaat om offshore windenergieparken te bouwen en de samenwerking tussen kennisinstellingen als ECN, NIOZ en TNO verder tot ontwikkeling te brengen.
- de potentie om de ruimteproblematiek van de regio Amsterdam op te lossen. Alles is klaar en beschikbaar: ruimte, nabijheid, goede infrastructuur en een hoogopgeleide beroepsbevolking.

Debat
Over deze onderwerpen gaan we in debat met een aantal kandidaten voor de nieuwe Tweede Kamer. Hoe pakken zij ons aanbod op? Welke beloften kunnen ze Noordwest-Holland doen in het kader van de Tweede Kamerverkiezingen en hoe gaan ze die waarmaken?

Kamerleden
Met aanwezigheid van onder andere Tweede Kamerleden:
Ger Koopmans (CDA)  Arie Slob (CU)
Paul de Krom (VVD) Emiel Roemer (SP)
Diederik Samson (PvdA) Hero Brinkman (PVV)

Wanneer
1 juni a.s. in het AZ stadion, Alkmaar

Aanmelden
Hier vindt u het aanmeldformulier. (http://www.kvk.nl/ondernemen_in_uw_regio/noordwest-holland/evenementen/verkiezingsdebat/aanmelden/)

Programma
15.30 uur  Inloop
16.00 uur  Welkom en introductie
door Gerrit Valk, voorzitter Kamer van Koophandel Noordwest-Holland
16.10 uur  Introductie op thema agribusiness
door Onno van Veldhuizen, burgemeester Hoorn
16.15 uur  Debat over thema agribusiness
16.35 uur Inleiding op thema offshore, wind- en duurzame energie
door Koen Schuiling, burgemeester Den Helder
16.40 uur Debat over thema offshore, wind- en duurzame energie
17.00 uur  Introductie op thema ruimte
door Piet Bruinooge, burgemeester Alkmaar
17.05 uur Debat over thema ruimte
17.30 uur Einde
Verkiezingsdebat KvK Verkiezingsdebat KvK