Wat gaan de nieuw gekozen politici voor onze regio betekenen?

Kom naar het debat op 1 juni a.s.

Daar wordt op dinsdag 1 juni 2010, van 15.30 tot 17.30 uur in het AZ stadion te Alkmaar over gedebatteerd onder leiding van Gerrit Valk, voorzitter Kamer van Koophandel Noordwest-Holland. Een aantal prominente politici heeft al toegezegd te komen naar deze discussie-bijeenkomst, zoals Ger Koopmans (CDA), Paul de Krom (VVD), Ernst Cramer (CU) en Hero Brinkman (PVV).

Burgemeester Van Veldhuizen (Hoorn), burgemeester Schuiling (Den Helder) en burgemeester Bruinooge (Alkmaar) verzorgen introducties op de speerpunten Agribusiness, Offshore, wind- en duurzame energie en Ruimte, waarna men in debat treedt.

De regio Noordwest-Holland biedt ontelbaar veel kansen. Het gebied heeft een uiterst krachtig (internationaal) bedrijfsleven, een beroepsbevolking met een no-nonsense mentaliteit en nog volop ruimte voor nieuwe mogelijkheden.
De regio bezit:
- een vitale agribusiness-sector met innovatieve ondernemingen die een wereldwijde uitstraling hebben zoals de veredelingssector:
- een kennisintensieve duurzame energiesector die de uitdaging aangaat om offshore windenergieparken te bouwen en de samenwerking tussen kennisinstellingen als ECN, NIOZ en TNO verder tot ontwikkeling te brengen:
- de potentie om de ruimteproblematiek van de regio Amsterdam op te lossen. Alles is klaar en beschikbaar: ruimte, nabijheid, goede infrastructuur en een hoogopgeleide beroepsbevolking.

Dit zijn de onderwerpen voor het debat van de bijeenkomst. Hoe pakken de politici het aanbod van de regio Noordwest-Holland op? Welke beloften doen zij de regio in het kader van de Tweede Kamerverkiezingen en hoe gaan ze deze beloften waarmaken?

Wie geïnteresseerd is deze bijeenkomst bij te wonen, kan zich opgeven via communicatie@alkmaar.kvk.nl.
Kamer van Koophandel Kamer van Koophandel