Duurzame bedrijven besparen geld

Bent u een ondernemer die investeert in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie? Dan kunt u in 2010 gebruikmaken van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Uw investering biedt dubbel voordeel: uw energiekosten gaan omlaag én u betaalt minder belasting.
 
Aftrekken van investeringen
De EIA is een fiscale regeling voor ondernemers. U kunt onder deze regeling 44% van energiezuinige investeringen aftrekken van de fiscale winst. Per saldo komt dit neer op een subsidie van ongeveer 11%. Naast de EIA kunt u gebruikmaken van de kleinschaligheidsaftrek. Deze mag gestapeld worden met de EIA en levert dus extra voordeel op. Dus de moeite waard om in overweging te nemen. De volledige lijst van maatregelen, criteria en meer informatie over de EIA-regeling kunt u vinden op www.agentschapnl.nl (http://www.agentschapnl.nl).

Dit jaar ook LED verlichting
Agentschap NL stelt jaarlijks een lijst vast van energiezuinige producten waarop EIA wordt verstrekt. Dit jaar staat ook LED verlichting in gebouwen op deze lijst. Verder is EIA van toepassing op o.a. isolatie (dak, gevel, vloer, dubbel glas), hoogfrequente tl-verlichting en UPS-systemen (noodvoorziening voor computers bij stroomuitval).

Meer informatie
Bezoek de website van het Energiecentrum Midden (http://www.energiecentrum.nl/) – en kleinbedrijf voor meer informatie over de EIA. Hier kunt u een ook een gratis energiescan laten doen. Ondernemers in West-Friesland kunnen ook meedoen met de Duurzaamheidcoach van de Hoornse Ondernemers Compagnie.
Kamer van Koophandel Kamer van Koophandel