Bepaal uw eigen koers

Workshops van de Kamer van Koophandel en Syntens

Als ondernemer bepaalt ú uw eigen koers. U bepaalt waar voor u de kansen liggen en waarmee u aan de slag wilt gaan. Wordt dat slimmer werken, ondernemen met sociale netwerken of financiering van innovatie?

Rond ieder van de drie thema’s organiseert de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland in samenwerking met Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers, praktische en interactieve workshops waar u handvatten krijgt aangereikt om met het thema innovatie aan de slag te gaan. Alledrie belangrijke thema’s, maar aan ú de keus! U kunt natuurlijk ook meerdere workshops bezoeken.

Het programma is als volgt:
15.00 Ontvangst
15.30 Workshop over het thema door een innovatieadviseur van Syntens
18.00 Afsluiting
Prijs: € 50,- per persoon

Workshop: Een proeverij uit 49 staaltjes Slimmer Werken
Den Helder, 4 november 2010
Locatie: De Helderse Vallei
Continuïteit en groei ten tijde van laagconjunctuur? Concrete acties om slimmer te werken en sterker uit de crisis komen? Ook voor u?
Het antwoord vindt u tijdens deze interactieve workshop “49 staaltjes slimmer werken”. In deze workshop projecteert Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers, 49 voorbeelden uit de praktijk van MKB-collega’s op uw bedrijf en kijken wij wat voor u realiseerbaar is. Voorbeelden om kansen te verzilveren. Nieuwe omzet vinden, kosten besparen, processen optimaliseren, concurrentiekracht verbeteren, … Na de bijeenkomst weet u welke concrete acties bij u passen en hoe u daarmee aan de slag kunt gaan. U kunt, desgewenst met hulp van een adviseur van Syntens, de geselecteerde acties vertalen naar een slimmer werkend actieplan, afgestemd op uw specifieke bedrijfssituatie.
Aanmelden kan via: http://www.kvk.nl/slimmerwerken-syntens

Workshop: Ondernemen met sociale netwerken
Hoorn, 11 november 2010
Locatie: Schouwburg Het Park
In 2009 staan er 3.600.000 foto’s op Flickr, er komen 3.000.000 tweets per dag op Twitter bij, YouTube verwerkt 36.000 video’s per uur, Hyves heeft in Nederland meer dan 5 miljoen leden…
Waar bent u in deze ontwikkelingen? Het online netwerken is een trend die u als ondernemer niet mag missen. Pak uw kansen en ga de dialoog aan. Hoe kunt u sociale netwerken gebruiken om:
- innovatief samen te werken?
- uw onderneming en medewerkers te versterken?
- uw producten en diensten te versterken?
- uw zichtbaarheid te vergroten?
Aanmelden kan via: http://www.kvk.nl/sociale-netwerken

Workshop: ‘Financiering van innovatie’
Alkmaar, 18 november 2010
Locatie: Kamer van Koophandel Noordwest-Holland
Om nieuwe producten, processen of diensten in de markt zetten, heeft u financiering nodig. In deze workshop stapt u met collega-ondernemers in een virtuele helikopter om het financiële landschap te verkennen. Samen gaat u met drie onderwerpen aan de slag:
1. Wat kunt u realiseren binnen uw eigen onderneming om de financiële ruimte te vergroten?
2. Welke innovatieprogramma’s, subsidies en fiscale regelingen zijn interessant voor u?
3. Welke externe financieringsbronnen, bijvoorbeeld banken en (in)formal investors, gaat u aanboren?
Het resultaat: u gaat doelgericht en realistisch te werk bij het vinden van financiering van uw innovaties.
Aanmelden kan via: http://www.kvk.nl/workshop-innovatie