Ernstige verkeershinder A9

Wat gaat Rijkswaterstaat doen?
Van maandag 1 november 2010 tot en met zondag 19 juni 2011 voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit aan de A9 tussen Alkmaar en Uitgeest. Om de doorstroming te verbeteren worden spitsstroken aangelegd. Ook vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het asfalt, de aanleg van pechhavens, geluidsschermen en aanpassing van de signalering.

Wat betekent dit voor het verkeer?
- 1 november 2010 tot 28 maart 2011: hinder alleen richting Alkmaar.
Tot 28 maart 2011 ondervindt het verkeer richting Alkmaar hinder als gevolg van versmalde en verschoven rijstroken. Ook geldt er een snelheidsbeperking van 70 km per uur. Het verkeer moet met name in de avondspits rekening houden met extra reistijd. Het verkeer in de richting Haarlem/Amsterdam ondervindt in deze periode geen hinder van de werkzaamheden.
- 28 maart tot en met 19 juni 2011: hinder in beide richtingen.
In de periode 28 maart tot en met 19 juni 2011 rijdt het verkeer tussen Alkmaar en Uitgeest in beide richtingen over twee versmalde en verschoven rijstroken (op één rijbaan). Ook geldt er een snelheidsbeperking van 70 km per uur. Het verkeer moet rekening houden met extra reistijd. In de ochtendspits vooral richting Haarlem/Amsterdam, in de avondspits vooral richting Alkmaar.

Mijd de spits
Rijkswaterstaat adviseert om de A9 Alkmaar-Uitgeest tijdens de spits te mijden:
• Reis op een ander tijdstip, buiten de spits
• Reis met het openbaar vervoer
• Reis via een alternatieve route (N244-N246).
• Werk thuis of via telewerken

Meer weten?
Meer informatie over de werkzaamheden, hinder en adviezen om de spits te mijden vindt u ook op www.vananaarbeter.nl (http://www.vananaarbeter.nl) en
www.rijkswaterstaat.nl/a9 (http://www.rijkswaterstaat.nl/a9) of bel 0800 - 8002 (ma t/m zo 06.00 - 22.30 uur, gratis).

Bron: Rijkswaterstaat
bron: GoogleMaps bron: GoogleMaps