Motie TESO aangenomen en 20 miljoen voor Westfrisiaweg

Vechtlust politici wordt in crisistijd beloond

De motie van Sander de Rouwe (CDA) en Richard de Mos (PVV) inzake verplaatsing van de aanlegplaats van TESO naar het oosten is 7 december aangenomen door de Tweede Kamer. Sander de Rouwe meldde al op het verkiezingsdebat, dat in juni door de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland in het ASAF stadion werd georganiseerd, dat hij zich hier sterk voor zou maken in Den Haag. Ook Hero Brinkman van de PVV was een warm pleitbezorger voor de regionale belangen van Noordwest-Holland. Nu blijkt dat de inspanningen niet voor niets zijn geweest. Gisteren stemde de Tweede Kamer in met de motie waarbij zij alles in het werk zal stellen om verschuiving van de aanlegplaats van TESO in Den Helder naar het oosten mogelijk te maken.

De veerverbinding van TESO is de enige verbinding van Texel met het vasteland. De huidige aanlegvoorzieningen zijn technisch volledig afgeschreven. Al het verkeer van en naar Texel moet dwars door de binnenstad van Den Helder wat de leefbaarheid en behoud van de binnenstad van Den Helder niet ten goede komt. Met het aannemen van de motie geeft de Tweede Kamer het belang van het onderzoeken van deze verschuiving aan.

Budget voor N23 Westfrisiaweg
A.s. dinsdag wordt een amendement op de begrotingswet in stemming gebracht om een extra budget van 20 miljoen vrij te maken voor de N23, de Westfrisiaweg. Inmiddels is duidelijk geworden dat de meerderheid van de Kamerleden hiermee zal instemmen. De N23 moet de knelpunten in de belangrijke verbinding tussen Alkmaar en Zwolle oplossen. Daarnaast zal deze infrastructurele verbinding een belangrijke economische impuls voor de regio en de werkgelegenheid zijn.

De Kamer van Koophandel Noordwest-Holland, het regionale bedrijfsleven en de gemeenten Alkmaar, Hoorn en Den Helder zijn verheugd dat afgevaardigde politici uit deze regio succesvol opereren voor de speerpunten van het regionale beleid.
Beeld: www.n23westfrisiaweg.nl Beeld: www.n23westfrisiaweg.nl