Bijeenkomst Hallo2011 in AFAS-stadion

Met Hallo2011 trapte de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland afgelopen maandag af. Plaats van handeling was het AFAS-stadion. Proosten op het nieuwe jaar, kennismaken en netwerken. Meer dan elfhonderd genodigden uit het groot Alkmaarse bedrijfsleven gaven gehoor aan de uitnodiging.

Gerrit Valk, voorzitter van de KvK Noordwest-Holland, zag voor het Alkmaarse bedrijfsleven nieuwe kansen en bijzondere initiatieven. ’Zijn’ KvK ziet hij als verbinder tussen overheid, onderwijs en ondernemers. ”Noordwest-Holland is een regio die wordt gekenmerkt door een innovatief no-nonsense klimaat. Het is een kansenregio, die het verdient nog beter op de kaart te worden gezet dan nu al gebeurt. Dat doen we samen met de burgemeesters van Den Helder, Alkmaar en Hoorn, met het Ontwikkelingsbedrijf en met het georganiseerd bedrijfsleven.”

Speerpunten
Als de speerpunten voor de komende jaren ter sprake komen, is Valk enthousiast. ”De Floriade komt in 2022 naar onze regio en de voorgenomen investeringen van Taqa gaan door, gekoppeld aan de verdere vormgeving van Energy Valley in ons gebied. Petten krijgt Pallas en daarmee blijft ook de NRG behouden voor de Noordkop. We streven naar meer ruimte voor de Helderse haven en het Nationaal Historisch Museum in Opmeer. Een gezonde schijf van vijf lijkt me.”

Voor de komende jaren wordt de in 2008 gepresenteerde visie op de economischer toekomst van Noordwest-Holland herijkt. Valk: ”Die visie dateert van vóór de economische crisis. We gaan keuzes maken die het hoogste rendement opleveren. We stellen ons de vraag hoe onze regio beter en actiever kan inspelen op de economische kansen die de Amsterdamse regio ons biedt. Wij zijn gematigd hoopvol voor 2011. Er zijn lichtpunten, er liggen kansen. Maar we moeten wel reëel blijven: het herstel is nog steeds fragiel. Mijn devies luidt derhalve: onderling netwerken en kansen pakken voor de toekomst.”

Bron: Alkmaars Nieuwsblad