Stemwijzer voor ondernemers

MKB Noord-Holland, Kamer van Koophandel en VNO NCW West hebben de stemwijzer voor de provinciale verkiezingen gelanceerd. Ondernemers kunnen via www.ondernemersstem.nl (http://www.ondernemersstem.nl) bepalen naar welke politieke partij hun voorkeur uitgaat voor de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 2 maart.

Aan de hand van 25 stellingen kunnen zij op belangrijke onderwerpen de standpunten van verschillende politieke partijen met elkaar vergelijken.

Politieke voorkeur van de ondernemer
De deelnemende organisaties willen ondernemers met deze stemwijzer wegwijs maken in de verkiezingsprogramma’s en zowel het regionale als het landelijke belang van deze verkiezingen benadrukken. De stellingen op de website gaan onder andere over economische ontwikkelingen, ruimte en provinciale taken. Uit de Ondernemersstem blijkt de politieke voorkeur van de ondernemer.

Directe invloed uitoefenen als ondernemers
Provinciale Statenleden bepalen de beleidskoers op het gebied van onder meer bereikbaarheid en ruimtelijke ordening. Ook kiezen zij eens in de vier jaar de leden van de Eerste Kamer. MKB Regiodirecteur Fabian Nagtzaam benadrukt dan ook het belang van de provinciale verkiezingen en de betrokkenheid van ondernemers daarbij. ,,Eens in de vier jaar kunnen wij onze directe invloed uitoefenen als ondernemers en dan moeten wij deze kans ook aangrijpen.”