Een zonnescherm kies je op basis van deze zes punten

ingevoerd op 04-04-2019

Met een gemiddelde temperatuur van 18,9 °C was de zomer van 2018 volgens het KNMI de warmste sinds minimaal 1706. Op warme dagen is het belangrijk dat je regelmatig even de schaduw opzoekt. Dit betekent echter niet dat je direct naar binnen hoeft te gaan, met een zonnescherm maak je van jouw terras de ideale plek om van de schaduw te genieten.

Zonneschermen zijn er in vele soorten en maten, maar hoe zorg je nu dat je kiest voor het zonnescherm dat het beste bij jouw woning of terras past? Graag laten wij je zien waar je op moet letten bij de aanschaf van een zonnescherm.

Afmeting
Vanzelfsprekend is de gewenste afmeting van het zonnescherm van invloed op de keuze die je maakt. Heb je een groot terras, dan wil je hier natuurlijk ook optimaal gebruik van kunnen maken. De maximale breedte van type zonneschermen varieert van maximaal 600 cm breed tot wel 1200 cm breed. Ook de uitval van de zonneschermen varieert per type, zo is het mogelijk een zonnescherm met een uitval tot wel 400 cm te kiezen.

Omkasting
De omkasting van een zonnescherm noemt men de cassette. Standaard zonneschermen zijn uitgevoerd zonder omkasting om het doek. Dit betekent dat het doek van het zonnescherm niet beschermd is tegen (weers)invloeden van buitenaf. Kies je voor een zonnescherm met een semi- of volledige cassette dan is het doek van je scherm beschermd tegen vuil, stof en regen. Dit komt de levensduur en uitstraling van het doek enorm ten goede. Aangezien de cassette van het zonnescherm aan de gevel van je woning hangt wil je graag dat deze in stijl mooi aansluit. Er zijn zonneschermen met een ronde, afgeronde of rechthoekige cassette.

 

Bediening
De bedieningsmogelijkheden van zonneschermen zijn enorm gevarieerd. Zo bepaal je zelf gemakkelijk het gebruiksgemak. Onderstaand vind je een opsomming van de belangrijkste bedieningsmogelijkheden van zonneschermen. Laat je voor de bedieningskeuze informeren door een specialist.

Handbediend met draaistang

Elektrisch met wandschakelaar

Elektrisch met afstandsbediening

Elektrisch met smartphone of tablet

Elektrisch met zon-/windsenor

Verlichting
Naast de functionele eigenschappen heeft een zonnescherm ook een sfeerverhogende rol op je terras. Zo maak je een gezellige plek en geeft het scherm een gevoel van beschutting en privacy. Extra leuk als jouw zonnescherm op een lange zomeravond ook voor sfeerverlichting kan zorgen op je terras. Sommige typen zonnescherm kunnen uitgevoerd worden met ledverlichting.

Geïntegreerde zonneschermen
Geïntegreerde zonneschermen zijn verwerkt in de gevel van een woning. In dat geval heb je geen zichtbare cassette gemonteerd op de gevel. Dit zorgt voor een strakke en moderne uitstraling van je woning. Ben je bezig met het ontwerp van een nieuwbouwhuis? Vraag een specialist naar de mogelijkheden. Nu heb je de kans!

Kleuren
Bij de keuze van het zonneschermen kun je zowel de kleur van de profielen als de kleur van het doek bepalen. Zo heb je de vrijheid om het zonnescherm geheel aan te passen aan de stijl van jouw woning. Beschik je over de kleurcode van jouw kozijnen? Een zonnescherm met profielen in bijpassende kleur geeft een enorm mooi effect.

Ook de kleur (en patroon) van het doek is vanzelfsprekend een belangrijke keuze. Echter is deze keuze niet alleen belangrijk om de uitstraling van je zonnescherm te bepalen. Het type doek bepaalt ook de mate waarin jouw zonnescherm de stralen van de zon weert. Laat je daarom ook hiervoor uitgebreid informeren door een specialist. Noord-West Interieurs

 

Bron: Verano

Zonnescherm_V280-Ipanema_722701_4c225e Zonnescherm_V280-Ipanema_722701_4c225e
Zonnescherm_V460-Santander_702645_4c225e Zonnescherm_V460-Santander_702645_4c225e